Itsetehdyt pikkuleivät tuovat mieleen lapsuuden ja
mummolassa syödyt Hanna-tädin kakut. Kaupan gluteenittomat pikkuleivät sopivat
kyllä juustokakun pohjaksi, mutta sellaisenaan en tarjoilisi niitä vierailleni.
Nopea ”juustokakku” syntyy tarjoilemalla pikkuleipien seurana sitruunalla
maustettua tuorejuustoa.
Mantelipikkuleivät (G)
20 kpl
100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl mantelijauhoa
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
pinnalle
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää
muna vatkaten ja sen jälkeen mantelijauho. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin
jauhoihin ja siivilöi seos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita
taikina jääkaappiin jähmettymään.
Leivo taikinasta ohut tanko. Käytä tarvittaessa jauhoja
apuna. Leikkaa tangosta noin 2 cm levyisiä paloja. Kierittele palat sokeri-kaneliseoksessa
ja laita pellille. Jätä palojen väliin hyvin tilaa, sillä ne leviävät uunissa
pyöreiksi kekseiksi. Paista 200 asteessa 7 - 10 minuuttia.
Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittyä mukaan Etsiresepti.fi sivustoon? :)
VastaaPoistaJos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen
Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.
Ystävällisin terveisin,
Etsiresepti.fi
Kiitos vinkistä. Tutustun mielelläni sivustoon ja hyviin ruokablogeihin.
Poista