29. maaliskuuta 2013

Suklaamunilla kuorrutettu gluteeniton banaanikakku



Banaanikakku voisi loukkaantua, jos kuulisi, että sitä kutsutaan kuivakakuksi. Se haluaa nimittäin olla kostea ja täyteläinen, ja onnistuukin siinä erinomaisesti. Tällä kertaa banaanikakku on koristautunut suklaamunilla pääsiäisen kahvipöytää ilahduttaakseen. Kahvikupit kilistelevät kiitokseksi. 



Gluteeniton banaanikakku (G)

150 g leivontamargariinia tai voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 tl vaniliinisokeria
1 tl soodaa
3 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2 pehmeää ja ruskeapilkkuista banaania
4 rkl maitoa

Koristeluun
pieniä suklaamunia esim. Panda Douple Choco suklaamunat (150 g)

Vaahdota voi ja sokeria. Lisää munat vatkaten. Lisää soseutettu banaani, ei enää vatkaten. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa varovasti nostellen. Kaada voideltuun ja gluteenittomalla korppujauholla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 55 minuuttia.

Sulata noin 6 suklaamunaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita sulanut suklaa tasaiseksi ja sivele
jäähtyneen kakun päälle. Asettele suklaamunat suklaakuorrutteen päälle ja anna kohmettua jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti