3. maaliskuuta 2013

Prinsessaleikkejä ja gluteenittomia suklaamuffinsseja



Kukapa ei rakastaisi Kinuskikissan leivontablogia! Sieltä löytyy niin paljon ihania reseptejä, että niitä lukiessa iskee valinnanvaikeus. Yksi suosikeistani on Daim-suklaamuffinssit, jotka onnistuvat hyvin gluteenittomilla jauhoilla. Näistä muffinsseista syntyy myös oikeat herkkukuppikakut. Käytä reseptissä lempisuklaatasi ja prinsessajuhlat voivat alkaa!



Gluteenittomat suklaamuffinssit (G) 


12 kpl

1 levy suklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa 

Rouhi puolet suklaasta esimerkiksi juustoraastimella. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinajoukkoon siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita tasaiseksi.

Levitä 12 muffinssivuokaa leivinpaperilla peitetylle pellille. Laita muffinssivuokaan ruokalusikallinen taikinaa ja upota siihen pala suklaata. Peitä suklaapala huolellisesti taikinalla. Suklaa palaa helposti uunissa, jos se näkyy taikinan alta. Paista 225 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Koristele siivilöimällä jäähtyneille muffinsseille ohut huntu mansikanmakuista tomusokeria.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti