Kukapa ei rakastaisi Kinuskikissan leivontablogia! Sieltä
löytyy niin paljon ihania reseptejä, että niitä lukiessa iskee valinnanvaikeus.
Yksi suosikeistani on Daim-suklaamuffinssit, jotka onnistuvat hyvin gluteenittomilla jauhoilla. Näistä muffinsseista syntyy myös oikeat herkkukuppikakut. Käytä
reseptissä lempisuklaatasi ja prinsessajuhlat voivat alkaa!
Gluteenittomat suklaamuffinssit (G)
12 kpl
1 levy suklaata
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
Rouhi puolet
suklaasta esimerkiksi juustoraastimella. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää
munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinajoukkoon siivilän
läpi vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe ja sekoita
tasaiseksi.
Levitä 12
muffinssivuokaa leivinpaperilla peitetylle pellille. Laita muffinssivuokaan
ruokalusikallinen taikinaa ja upota siihen pala suklaata. Peitä suklaapala
huolellisesti taikinalla. Suklaa palaa helposti uunissa, jos se näkyy taikinan
alta. Paista 225 asteisessa uunissa 12 minuuttia. Koristele siivilöimällä jäähtyneille muffinsseille ohut huntu mansikanmakuista tomusokeria.
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti