10. maaliskuuta 2013

Mummolan gluteenittomat mantelipikkuleivät



Itsetehdyt pikkuleivät tuovat mieleen lapsuuden ja mummolassa syödyt Hanna-tädin kakut. Kaupan gluteenittomat pikkuleivät sopivat kyllä juustokakun pohjaksi, mutta sellaisenaan en tarjoilisi niitä vierailleni. Nopea ”juustokakku” syntyy tarjoilemalla pikkuleipien seurana sitruunalla maustettua tuorejuustoa. 

Mantelipikkuleivät (G)

20 kpl

100 g leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl mantelijauhoa
1,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
pinnalle
1 tl kanelia
1 rkl sokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten ja sen jälkeen mantelijauho. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi seos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin jähmettymään.

Leivo taikinasta ohut tanko. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Leikkaa tangosta noin 2 cm levyisiä paloja. Kierittele palat sokeri-kaneliseoksessa ja laita pellille. Jätä palojen väliin hyvin tilaa, sillä ne leviävät uunissa pyöreiksi kekseiksi. Paista 200 asteessa 7 - 10 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä, kiinnostaisiko sinua liittyä mukaan Etsiresepti.fi sivustoon? :)

    Jos haluat saada enemmän liikennettä blogiisi tai muuten vain löytää hyviä ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Tutustun mielelläni sivustoon ja hyviin ruokablogeihin.

      Poista