Se käy helposti. Tarvitset vain yksinkertaisen hyvät
raaka-aineet. Tuorevihannekset eivät ole parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta,
joten suosi juureksia, hedelmiä ja pähkinöitä. Anna vuohenjuuston, saksanpähkinän
ja paahdettujen punajuurten täydellisen liiton hoitaa loput. Voit tehostaa
vaikutusta lempiviinilläsi ja hurmaus on taattu!
Punajuuri-vuohenjuustosalaatti (G)
2 annosta
1 ruukku rukolaa
1 ruukku jääsalaattia
1 pkt (180 g) vuohenjuustoa
2 punajuurta
1 päärynä
saksanpähkinöitä
juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria, meiramia
rypsiöljyä
Aloita pesemällä punajuuret huolellisesti. Punajuuria ei kuorita,
vaan ne leikataan kuorineen lohkoiksi. Mausta öljyllä, hunajalla, suolalla,
meiramilla ja mustapippurilla. Paahda punajuurilohkoja leivinpaperilla
peitetyllä pellillä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia riippuen lohkojen koosta.
Lisää loppuvaiheessa pellin reunalle vuohenjuustosiivut ja sulata hetken aikaa
uunissa.
Revi salaatti ja rukola annoslautasille. Mausta
oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Kuori ja viipaloi päärynä. Kokoa salaatti
asettelemalla salaattipedille punajuuret, päärynät, vuohenjuustot ja rouhitut
säksanpähkinät. Purista jokaiselle juustokiekolle hunajaa. Mausta
halutessasi mustapippurilla ja siirappimaisella balsamicolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti