15. maaliskuuta 2013

Hurmaava punajuuri-vuohenjuustosalaatti



Se käy helposti. Tarvitset vain yksinkertaisen hyvät raaka-aineet. Tuorevihannekset eivät ole parhaimmillaan tähän aikaan vuodesta, joten suosi juureksia, hedelmiä ja pähkinöitä. Anna vuohenjuuston, saksanpähkinän ja paahdettujen punajuurten täydellisen liiton hoitaa loput. Voit tehostaa vaikutusta lempiviinilläsi ja hurmaus on taattu!



Punajuuri-vuohenjuustosalaatti (G)

2 annosta

1 ruukku rukolaa
1 ruukku jääsalaattia
1 pkt (180 g) vuohenjuustoa
2 punajuurta
1 päärynä
saksanpähkinöitä
juoksevaa hunajaa
suolaa, mustapippuria, meiramia
rypsiöljyä

Aloita pesemällä punajuuret huolellisesti. Punajuuria ei kuorita, vaan ne leikataan kuorineen lohkoiksi. Mausta öljyllä, hunajalla, suolalla, meiramilla ja mustapippurilla. Paahda punajuurilohkoja leivinpaperilla peitetyllä pellillä 200 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia riippuen lohkojen koosta. Lisää loppuvaiheessa pellin reunalle vuohenjuustosiivut ja sulata hetken aikaa uunissa.

Revi salaatti ja rukola annoslautasille. Mausta oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Kuori ja viipaloi päärynä. Kokoa salaatti asettelemalla salaattipedille punajuuret, päärynät, vuohenjuustot ja rouhitut säksanpähkinät. Purista jokaiselle juustokiekolle hunajaa. Mausta halutessasi mustapippurilla ja siirappimaisella balsamicolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti