7. maaliskuuta 2013

Iltapäivän teehetkeen gluteenittomia kvinoarieskoja



Olen juuri katsonut Downton Abbeyn koko tuotannon ja olen aivan eglantilaisen kulttuurin ja tapojen lumoissa. Ripauksen englantilaista aristokraattisuutta saa omaan elämäänsä järjestemällä iltapäivän teehetken. 

Teeleiväksi sopii vaikka kvinoarieskat, jotka maistuvat mukavasti suolaiselta ja makealta. Kvinoa on luontaisesti gluteeniton ja siitä voi tehdä puuroa tai käyttää riisin tapaan. Ostin kvinoa irtomyynnistä Punnitse ja säästä –kaupasta.

 

Kvinoarieskat (G, M, (K)) 


14 kpl

2 dl kvinoa
6 dl vettä
1 tl suolaa
1 dl omenahilloa, -sosetta tai –marmeladia
2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2-3 rkl rypsiöljyä
(1 muna) 

Keitä kvinoa puuroksi hiljalleen kiehuvassa vedessä, kunnes neste on kokonaan imeytynyt. Lisää jäähtyneeseen puuroon muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Nostele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ruokalusikan kokoisia nokareita. Tasoita nokareet rieskoiksi jauhotetuin käsin. Paista 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoile voin tai marmeladin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti