31. joulukuuta 2012

Viettelevä Creme brulee


Ehdoton jälkiruokasuosikkini on creme brulee. Se on takuuvarmasti gluteeniton ja herkullinen. Otan sen aina ravintolassa, jos sitä on tarjolla.
Creme bruleen voi valmistaa myös kotona. Rapea sokerikuori onnistuu ilman kaasupoltinta, jos uunista löytyy grillivastukset.

Creme brulee (G)

4 annosta
2 dl kuohukermaa
1,5 dl punaista maitoa
1 vaniljatanko
5 kananmunan keltuaista
0,5 dl sokeria
0,5 dl ruoko- tai fariinisokeria (pinnalle) 



Kaada kerma ja maito kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja lisää myös se kattilaan. Kiehauta seos ja anna jäähtyä. Erottele kananmunista keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri ja vatkaa seos löysäksi vaahdoksi. Ota vaniljatanko pois kerma-maitoseoksesta ja kaada se keltuaisvaahdon joukkoon reippaasti sekoittaen.

Jaa seos neljään pikkuvuokaan. Laita jokaisen vuoan päälle alumiinifolio ja nosta vuoat isompaan uunivuokaan. Kaada uunivuokaan kiehuvaa vettä annosvuokien puoleen väliin saakka. Kypsennä 175C uunissa noin 45 min, kunnes seos on hyytynyt. Nosta vuoat vesihauteesta ja jäähdytä.

Ripottele pinnalle fariinisokeria ja polta sokeri rapeaksi grillivastuksien alla uunissa. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti