Blinit (G)
4 dl kermaviiliä
1 ps kuivahiivaa
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen
1 valkuainen
Täyte
mäti
smetana
punasipuli
Lämmitä kermaviili 42 asteiseksi. Sekoita jauhot ja
kuivahiiva keskenään. Lisää kermaviiliin sokeri ja jauho-hiivaseos. Anna
taikinan kohota muutama tunti huoneenlämmössä tai jääkaapissa pidempäänkin.
Ennen paistamista sekoita taikinaan kuuma maito, suola, keltuainen ja viimeisenä
vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista blinit voissa joko blinipannulla tai
lettupannulla miedolla lämmöllä. Tarjoa heti mädin, smetanan ja
punasipulisilpun kanssa. Kokeile myös kylmäsavulohiviettelyksen kanssa.mäti
smetana
punasipuli
Kylmäsavulohiviettelys (G)
kylmäsavulohta
sipulia
ranskankermaa
tilliä
sitruunapippuria
(suolaa)
sipulia
ranskankermaa
tilliä
sitruunapippuria
(suolaa)
Silppua lohi ja sipuli. Sekoita aineet keskenään. Mausta
tillillä ja sitruunapippurilla. Anna maustua hetki jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti