22. joulukuuta 2012

Juhlavat blinit ja kylmäsavulohiviettelys

Blinit (G) 

4 dl kermaviiliä
1 ps kuivahiivaa
1,5 dl tattarijauhoja
1 dl tummia täysjyväriisijauhoja
1 tl sokeria
1 dl kuumaa maitoa
1 tl suolaa
1 rkl voisulaa
1 keltuainen 
1 valkuainen
Täyte 
mäti
smetana
punasipuli
Lämmitä kermaviili 42 asteiseksi. Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään. Lisää kermaviiliin sokeri ja jauho-hiivaseos. Anna taikinan kohota muutama tunti huoneenlämmössä tai jääkaapissa pidempäänkin. Ennen paistamista sekoita taikinaan kuuma maito, suola, keltuainen ja viimeisenä vaahdoksi vatkattu valkuainen. Paista blinit voissa joko blinipannulla tai lettupannulla miedolla lämmöllä. Tarjoa heti mädin, smetanan ja punasipulisilpun kanssa. Kokeile myös kylmäsavulohiviettelyksen kanssa.

Kylmäsavulohiviettelys (G)

kylmäsavulohta
sipulia
ranskankermaa
tilliä
sitruunapippuria  
(suolaa)
Silppua lohi ja sipuli. Sekoita aineet keskenään. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Anna maustua hetki jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti