Talvisena ja tuiskuisena päivänä maistuu kuuma, iloisenvärinen keitto. Resepti syntyi jääkaapin sisällön perusteella, mutta yllätti onnistumisellaan.
Palsternakka-vuohenjuusto-tomaattikeitto (G)
(2 annosta)
½ palsternakkaa
1-2 valkosipulinkynsi
1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
½ pkt (90 g) vuohenjuustoa
n. 2 dl vettä
suolaa, mustapippuria
hunajaaKuori palsternakka ja raaste se hienoksi raasteeksi. Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuullota palsternakkaa ja valkosipulia öljyssä. Lisää kattilaan paseerattu tomaatti ja vesi. Anna kiehua noin 15 minuuttia, että palsternakka on kypsynyt. Lisää keittoon vuohenjuusto, suola ja pippuri. Anna vuohenjuuston sulaa. Voit halutessasi soseuttaa keiton sauvasekoittimella hienoksi. Lisää valmiiseen keittoon hunajaa maun mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti