10. joulukuuta 2012

Gluteenittomat ja maidottomat piparit

Gluteenittomat piparit kannattaa valmistaa itse. Se on melkein yhtä helppoa kuin tavallisten pipareiden teko. Taikina on vain hieman murenevampaa sekä leipoessa että syödessä, mutta maku on yhtä hyvä.


Piparit (G, M)


1 dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
4 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
125 g laktoositonta leivontamargariinia
1 muna
4,5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl soodaa


Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappi-rasvaliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli.

Paista pipareita 200-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti