20. joulukuuta 2012

Itsetehty hedelmämysli

Hedelmämysli (G)


1 kg kaurahiutaleita (luontaisesti gluteeniton)
1 dl rypsiöljyä
100 g auringonkukansiemeniä
2 dl pähkinöitä
125 g (  ½ pkt) rusinoita
175 g kuivahedelmänpaloja


Laita kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet kulhoon. Kaada rypsiöljy päälle ja sekoita hyvin. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle pellille. Paahda 175 asteisessa uunissa noin 15 min. kerran sekoittaen.
Ota pelti uunista ja lisää pähkinät. Sekoita. Jatka paahtamista noin 10 min. Nyt kannattaa olla tarkkana. Pähkinät palavat helposti, joten sekoita useamman kerran viimeisen kymmenen minuutin aikana. Ota pelti heti pois uunista, jos pähkinät alkavat tummua liikaa. Palaneet pähkinät eivät maistu hyvältä.
Kun mysli on hieman jäähtynyt, lisää rusinat ja kuivaheldelmät. Purkita jäähtynyt mysli kauniisiin purkkeihin. Mysli on heti valmista syötäväksi.

VINKKI:
Reseptiä on helppo muutella. Korvaa osa kaurahiutaleista leseillä tai muilla hiutaleilla. Vaihtele erilaisia pähkinöitä, kuivattuja marjoja, kookoslastuja, jne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti