6. joulukuuta 2012

Taatelikakku lähdössä itsenäisyyspäivän vastaanotolle



Kaikki puhuvat taatelikakusta, itse en ollut edes koskaan maistanut sellaista. Oli siis pakko kokeilla ja muokkasin tästä reseptistä gluteenittoman version. Mielestäni kakku kaipasi vähän lisää jouluisia mausteita, mutta muuten se oli oikein salonkikelpoinen.
VINKKI: Lisää gluteenittomat jauhot aina siivilän läpi taikinaan!
 

TAATELIKAKKU (G)

1 ps (200g) pehmeitä taatelipaloja
2 dl vetta
200 g leivontamargariinia tai voita
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
3½ dl gluteenittomia jauhoja
2 tl vaniliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita taatelipalat kattilaan ja keitä veden kanssa tasaiseksi soseeksi. Sulata rasva taateleiden joukkoon.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä muna-sokerivaahto, jäähtynyt taateliseos ja kermaviili varovasti sekoittaen.
Sekoita jauhot, vanilliinisokeri, leivinjauhe ja sooda keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Kakku on hyvin säilyvää ja vain paranee vanhetessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti