15. joulukuuta 2012

Kotoisat lohinyytit


 

Lohinyytit (G)

6 kpl

600 g ruodotonta merilohta
2 isoa porkkanaa
6 keskikokoista perunaa
2 palsternakkaa
pala purjosipulia
150 g tuorejuustoa (maustamaton tai ruohosipuli)
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä

Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Perunat voi viipaloida vähän paksummiksi kuin porkkanat ja palsternakat, koska ne kypsyvät nopeammin. Pese ja suikaloi purjo. Poista lohesta nahka ja leikkaa se annospaloiksi (n. 100g / nyytti).
Kokoaminen:
Levitä kuusi suorakaiteenmuotoista foliopalaa pöydälle ja lorauta jokaiselle  noin ruokalusikallinen rypsiöljyä. Aloita kokoaminen kovimmista juureksista. Jaa palsternakka- ja porkkanaviipaleet foliopaloille. Lisää sen jälkeen perunat ja purjot. Ripauta juureksille hieman suolaa ja pyöräytä vähän mustapippuria myllystä. Asettele päällimmäiseksi lohipala, ripaus suolaa ja ruokalusikallinen tuorejuustoa. Sulje folionyytit tiiviisti ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti.

2 kommenttia:

  1. Lievitin koti-ikavaa valmistamalla naita lounaaksi koko perheelle. Maistui jokaiselle! Kiitos reseptista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla! Lapset usein tykkäävät, että raaka-aineet ja maut ovat selkeästi erotettavissa toisistaan niin kuin näissä nyyteissä.

      Poista