Lohinyytit (G)
6 kpl600 g ruodotonta merilohta
2 isoa porkkanaa
6 keskikokoista perunaa
2 palsternakkaa
pala purjosipulia
150 g tuorejuustoa (maustamaton tai ruohosipuli)
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä
150 g tuorejuustoa (maustamaton tai ruohosipuli)
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä
Kuori juurekset ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Perunat voi
viipaloida vähän paksummiksi kuin porkkanat ja palsternakat, koska ne kypsyvät
nopeammin. Pese ja suikaloi purjo. Poista lohesta nahka ja leikkaa se
annospaloiksi (n. 100g / nyytti).
Kokoaminen:
Levitä kuusi suorakaiteenmuotoista foliopalaa pöydälle ja lorauta
jokaiselle noin ruokalusikallinen
rypsiöljyä. Aloita kokoaminen kovimmista juureksista. Jaa palsternakka- ja
porkkanaviipaleet foliopaloille. Lisää sen jälkeen perunat ja purjot. Ripauta
juureksille hieman suolaa ja pyöräytä vähän mustapippuria myllystä. Asettele
päällimmäiseksi lohipala, ripaus suolaa ja ruokalusikallinen tuorejuustoa.
Sulje folionyytit tiiviisti ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Lievitin koti-ikavaa valmistamalla naita lounaaksi koko perheelle. Maistui jokaiselle! Kiitos reseptista.
VastaaPoistaOlipa kiva kuulla! Lapset usein tykkäävät, että raaka-aineet ja maut ovat selkeästi erotettavissa toisistaan niin kuin näissä nyyteissä.
Poista