Kevät alkaa terassinavajaisilla. Sitä edeltää hillitön
siivous ja puunaus. Puukalusteet öljytään ja ikkunalasit pestään. Sitten
pohditaan, pitäisikö hankkia uudet kalusteet. Harmikseni päädymme aina vaihtamaan vain vanhojen kalusteiden järjestystä. Sitten suunnitellaan värimaailma.
Tänä vuonna se on turkoosi. Kun sisustustyynyt on ommeltu ja jokainen
pikkuesine aseteltu paikoilleen, on aika keittää kahvit ja julistaa
terassikausi avatuksi.
Gluteenittomien korvapuustien leipominen onnistuu melkein yhtä helposti kuin tavallistenkin. Taikinan tulee olla melko jämäkkä ja jauhoita vielä leivonta-alustakin reilusti. Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta kahteen kertaan, vaan vasta sitten, kun pullat on leivottu korvapuusteiksi. Voit tehdä myös laktoosittomia pullia käyttämällä laktoositonta maitoa ja voita.
Gluteenittomat korvapuustit (G)
5 dl maitoa
1 kananmuna
2,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 pss kuivahiivaa
10 dl gluteenitonta jauhoseosta
150-200 g leivontamargariinia tai voita
Täyte
kanelia, sokeria ja voita
Täyte
kanelia, sokeria ja voita
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon muna, sokeri,
suola ja kardemumma. Lisää noin puolet jauhoista, joihin on sekoitettu
kuivahiiva. Vaivaa taikinavatkaimella tai puukauhalla sekaisin. Lisää loput jauhot sekoittaen ja lopuksi pehmeä
margariini. Vaivaa huolellisesti, kunnes taikina on kimmoisaa.
Leivo
heti korvapuusteiksi reilusti jauhoitetulla pöydällä. Kohota pullia
leivinpaperilla peitetyllä pellillä noin 40 minuuttia. Voit myös leikata taikinarullan 2-3 cm paksuiksi kiekoiksi ja kohottaa ne muffinssipellillä tai muffinssivuokissa. Voitele
munalla ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKokeilin, ja tuli tosi hyviä. Taikina pysyi hyvin kasassa ja pullat myös ihan oikeiden korvapuustien näköisiä! Tosi hassua se gluteeniton jauhoseos, ihan perunajauhomaista.. :)
PoistaKiva juttu. Mietinkin, miten sun pullien kävi. :)
Poista