4. toukokuuta 2013

Seitsemässadaskuudes avokadopasta




Kaikki tekevät sitä ja puhuvat siitä. Pakkohan minunkin oli kokeilla, ja se oli juuri niin hyvää kuin sanotaan.

Avokadopasta (G)

 

250 g gluteenitonta riisipastaa
1 kypsä avokado
1 valkosipulinkynsi
1 dl auringonkukansiemeniä
1 rkl gluteenitonta soijaa
1½-2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
2-3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
½ tl suolaa
mustapippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla. Mausta soijalla ja sekoita tasaiseksi. Halkaise avokado ja koverra hedelmänliha. Hienonna avokado haarukalla. Sekoita avokadon joukkoon kaikki aineet. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pasta. Yhdistä pasta ja avokadotahna keskenään. Koristele parmesaanilla.

VINKKI: Avokadopastan ohjeessa käytetään usein pinjansiemeniä, mutta muutkin siemenet sopivat siihen hyvin. Soijalla maustetut paahdetut auringonkukansiemenet sopivat mm. salaatteihin ja naposteltavaksi pähkinöiden tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti