Mistä pienet tytöt tykkää? Vaaleanpunaisista vaahtokarkeista, suklaasta, rusinoista ja popcornista, siis rocky roadista. Perinteinen rocky
road tehdään riisimuroista, mutta riisimurot eivät ole gluteenittomia. Päädyin vaihtamaan riisimurot popcorniin, mutta yhtä hyvin suklaan joukkoon voisi
rouhia muutaman riisikeksin. Tätä aion tehdä jatkossakin lastensynttäreille,
vaikka maistui herkku aikuisillekin.
Rocky road popcornista (G)
n. 40 palaa
200 g tummaa suklaata
20 g voita
3 dl popcornia
60 g vaahtokarkkeja (n. 15 kpl)
1 dl suolapähkinöitä
3/4 dl rusinoita
Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa kattilassa miedolla
lämmöllä. Nosta kattila liedeltä, kun suklaa on sulanut. Rouhi popcornit ja
suolapähkinät. Paloittele vaahtokarkit saksilla. Lisää kaikki aineet jäähtyneen
suklaan joukkoon, paitsi säästä hieman pähkinöitä, popcorneja ja vaahtokarkkeja
koristeeksi.
Levitä suklaamassa leivinpaperilla peitettyyn suorakaiteenmuotoiseen
vuokaan. Painele koristeet päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa
jähmettynyt levy pieniksi annospaloiksi. Rocky road –säilyy jääkaapissa monta
päivää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti