23. huhtikuuta 2013

Gluteeniton rocky road popcornista



Mistä pienet tytöt tykkää? Vaaleanpunaisista vaahtokarkeista, suklaasta, rusinoista ja popcornista, siis rocky roadista. Perinteinen rocky road tehdään riisimuroista, mutta riisimurot eivät ole gluteenittomia. Päädyin vaihtamaan riisimurot popcorniin, mutta yhtä hyvin suklaan joukkoon voisi rouhia muutaman riisikeksin. Tätä aion tehdä jatkossakin lastensynttäreille, vaikka maistui herkku aikuisillekin. 



Rocky road popcornista (G)

n. 40 palaa

200 g tummaa suklaata
20 g voita
3 dl popcornia
60 g vaahtokarkkeja (n. 15 kpl)
1 dl suolapähkinöitä
3/4 dl rusinoita

Sulata paloiteltu suklaa voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila liedeltä, kun suklaa on sulanut. Rouhi popcornit ja suolapähkinät. Paloittele vaahtokarkit saksilla. Lisää kaikki aineet jäähtyneen suklaan joukkoon, paitsi säästä hieman pähkinöitä, popcorneja ja vaahtokarkkeja koristeeksi. 

Levitä suklaamassa leivinpaperilla peitettyyn suorakaiteenmuotoiseen vuokaan. Painele koristeet päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa jähmettynyt levy pieniksi annospaloiksi. Rocky road –säilyy jääkaapissa monta päivää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti