”Cuba, quiero bailar la salsa", salsan rytmit soivat päässäni. En ymmärrä sanaakaan
espanjaa, mutta viesti on selvä. Salsa on intohimoinen tanssi!
Järjestin
juhlat, jonka teemana oli kuubalainen salsa: lattarimusiikkia, sangriaa ja
lime-valkosuklaakakkua. Ilta huipentui salsailuun 14-henkisen live salsa bändin
rytmissä. ”Cuba, quiero bailar la salsa..."
Lime-valkosuklaakakku (G)
Brownies-pohja
125 g voita tai margariinia
75 g tummaasuklaata
2 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl gluteenitonta
jauhoseosta
Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa voin joukkoon. Kun suklaa on sulanut, lisää
sokerit ja suola. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi
jauhot. Kaada tasainen massa leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun
irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna pohjan
jäähtyä.
Täyte
2 prk Valio valkosuklaa-limerahkaa
2,5 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
1 limen mehu
Koristeluun
50 g valkosuklaata rouhittuna
1 lime ohuina siivuina
Liuota liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa
huoneenlämpöinen kerma. Lisää siihen rahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.
Purista kattilaan yhden limen mehu ja kuumenna se liedellä. Sulata liivatteet
kuumenneeseen limettimehuun. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat seoksen
ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.
Kostuta jäähtynyt brownies-pohja tilkalla maitoa. Kaada
kermarahkaseos pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä
tuntia. Koristele hyytynyt kakku valkosuklaa rouheella ja ohuilla
limettisiivuilla.
Sangria
3 litraa
2 ploa punaviiniä
1½ l spriteä
1 appelsiini
1 sitruuna
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
10 rkl sokeria
Kuori sitruuna kokonaisena spiraalina. Upota neilikat
sitruunan kuoreen. Kaada viinit boolimaljaan tai suureen kannuun. Lisää sokeria
ja sekoita puukauhalla, kunnes sokeri on sulanut. Lisää kanelitanko,
sitruunankuori ja lohkotut hedelmät. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua
huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia. Lisää kylmä sprite juuri ennen
tarjoilua.
Ihanan näköinen kakku ja toi sangria! Kysymys: ootko kokeillu koskaan tehdä gluteenittomia korvapuusteja? Tarvisi kokeilla sellaisia vapuksi, ja mietin onko sulla jakaa kokemuksia.. :)
VastaaPoistaOlen tehnyt gluteenittomia laskiaispullia (ks. blogi). Niissä oli oma haasteensa, mutta kyllä ne onnistuivat. Gluteenittomassa bullataikinassa on se ongelma, että sitä on vaikea muotoilla. Mummi on ratkaissut ongelman tekemällä gluteenittomia "korvapuusteja" vuokaan samaan tapaan kuin bostonkakku.
VastaaPoistaVoisin yrittää tehdä gluteenittomia korvapuusteja ja laittaa ohjeen blogiin vielä tällä viikolla.
Kaupasta löytyy ihan hyviä gluteenittomia korvapuusteja pakastealtaasta.