10. huhtikuuta 2013

Lime-valkosuklaakakkua ja sangriaa À la Salsa



”Cuba, quiero bailar la salsa", salsan rytmit soivat päässäni. En ymmärrä sanaakaan espanjaa, mutta viesti on selvä. Salsa on intohimoinen tanssi! 
Järjestin juhlat, jonka teemana oli kuubalainen salsa: lattarimusiikkia, sangriaa ja lime-valkosuklaakakkua. Ilta huipentui salsailuun 14-henkisen live salsa bändin rytmissä. ”Cuba, quiero bailar la salsa..."

Lime-valkosuklaakakku (G)

 

Brownies-pohja
125 g voita tai margariinia
 75 g tummaasuklaata
 2 dl sokeria
 ripaus suolaa
 1 tl vaniljasokeria
 2 kananmunaa
 2 dl gluteenitonta jauhoseosta


Sulata voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja paloittele suklaa voin joukkoon. Kun suklaa on sulanut, lisää sokerit ja suola. Riko joukkoon munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi jauhot. Kaada tasainen massa leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.




Täyte
2 prk Valio valkosuklaa-limerahkaa
2,5 dl vispikermaa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
1 limen mehu

Koristeluun
50 g valkosuklaata rouhittuna
1 lime ohuina siivuina

Liuota liivatteet kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa huoneenlämpöinen kerma. Lisää siihen rahka ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Purista kattilaan yhden limen mehu ja kuumenna se liedellä. Sulata liivatteet kuumenneeseen limettimehuun. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat seoksen ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan vatkaten.

Kostuta jäähtynyt brownies-pohja tilkalla maitoa. Kaada kermarahkaseos pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele hyytynyt kakku valkosuklaa rouheella ja ohuilla limettisiivuilla.
 

Sangria


3 litraa

2 ploa punaviiniä
1½ l spriteä
1 appelsiini
1 sitruuna
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
10 rkl sokeria

Kuori sitruuna kokonaisena spiraalina. Upota neilikat sitruunan kuoreen. Kaada viinit boolimaljaan tai suureen kannuun. Lisää sokeria ja sekoita puukauhalla, kunnes sokeri on sulanut. Lisää kanelitanko, sitruunankuori ja lohkotut hedelmät. Peitä kulho kelmulla ja anna maustua huoneenlämmössä vähintään kaksi tuntia. Lisää kylmä sprite juuri ennen tarjoilua. 

  




2 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen kakku ja toi sangria! Kysymys: ootko kokeillu koskaan tehdä gluteenittomia korvapuusteja? Tarvisi kokeilla sellaisia vapuksi, ja mietin onko sulla jakaa kokemuksia.. :)

    VastaaPoista
  2. Olen tehnyt gluteenittomia laskiaispullia (ks. blogi). Niissä oli oma haasteensa, mutta kyllä ne onnistuivat. Gluteenittomassa bullataikinassa on se ongelma, että sitä on vaikea muotoilla. Mummi on ratkaissut ongelman tekemällä gluteenittomia "korvapuusteja" vuokaan samaan tapaan kuin bostonkakku.

    Voisin yrittää tehdä gluteenittomia korvapuusteja ja laittaa ohjeen blogiin vielä tällä viikolla.

    Kaupasta löytyy ihan hyviä gluteenittomia korvapuusteja pakastealtaasta.

    VastaaPoista