Hyvässä pannukakussa kuuluu olla ilmava sisus ja rapsakka pinta. Pannukakun teko ei ole niin helppoa kuin luulisi ja gluteenittomat jauhot tekevät siitä vieläkin haastavampaa.
Useimmat pannukakkuohjeet tehdään
litraan maitoa. Vähentämällä nesteen määrää ja
samassa suhteessa muita aineita, pannukakusta tulee mielestäni kuohkeampi. Gluteenittomat
jauhot turpoavat reippaasti, joten laita ensin varovasti jauhoja ja lisää niitä
tarvittaessa turvotuksen jälkeen.
Pannukakku (G)
8 dl maitoa
3 munaa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
3½ dl gluteenittomia jauhoja
100 g voita
Riko munat maidon joukkoon ja vatkaa sekaisin. Lisää sokeri
ja suola. Lisää jauhot siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voit korvata yhden desilitran jauhoista tattarijauhoilla. Tattari ei maistu valmiissa pannukakussa, mutta parantaa sen koostumusta. Anna
taikinan turvota jääkaapissa noin puoli tuntia ennen paistamista.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Peitä uunipannu leivinpaperilla.
Laita voi pellille leivinpaperin päälle ja uunipannu uuniin niin pitkäksi
aikaa, että voi on sulanut.
Sekoita turvonnut taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa
maitoa tai jauhoja. Kaada taikina pannulle sulaneen voin päälle. Paista 200
asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pannukakku on kypsää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti