8. helmikuuta 2013

Lounaaksi gluteenitonta pinaattikeittoa



Gluteenittomuus tarkoittaa ei useimmille valmisruuille, kuten pakastepinaattikeitolle. Se ei silti tarkoita, ettei pinaattikeittoa saisi enää koskaan. Gluteeniton pinaattikeitto on helppo valmistaa itse.  Tärkeää onnistumisen kannalta on, että jouhot sekoitetaan riittävään määrään rasvaa. Jouhojen tulee sekoittua rasvan joukkoon tasaisesti ilman paakkuja. Sen jälkeen loppu onkin vaivatonta ja nopeaa. 

 

Gluteeniton pinaattikeitto (G) 

4 annosta

50 g voita
4 rkl gluteenittomia jauhoja
1 l kevytmaitoa
1 pss (150g) pakastepinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
kananmunia

Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna jauhojen kypsentyä rasvassa hetken aikaa. Lisää maito vatkaten. Anna keiton kiehahtaa. Lisää lopuksi pakastepinaatti ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Tarjoile kovaksi keitettyjen ja halkaistujen munien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti