Gluteenittomuus tarkoittaa ei useimmille valmisruuille, kuten
pakastepinaattikeitolle. Se ei silti tarkoita, ettei pinaattikeittoa saisi enää
koskaan. Gluteeniton pinaattikeitto on helppo valmistaa itse. Tärkeää onnistumisen kannalta on, että jouhot
sekoitetaan riittävään määrään rasvaa. Jouhojen tulee sekoittua rasvan joukkoon
tasaisesti ilman paakkuja. Sen jälkeen loppu onkin vaivatonta ja nopeaa.
Gluteeniton pinaattikeitto (G)
4 annosta
50 g voita
4 rkl gluteenittomia jauhoja
1 l kevytmaitoa
1 pss (150g) pakastepinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
kananmunia
Sulata rasva kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Anna jauhojen kypsentyä rasvassa hetken aikaa. Lisää maito vatkaten. Anna
keiton kiehahtaa. Lisää lopuksi pakastepinaatti ja mausteet. Anna kiehua
hiljalleen muutaman minuutin ajan välillä sekoittaen. Tarjoile kovaksi keitettyjen
ja halkaistujen munien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti