Miksi kesäkurpitsaa tulee valmistettua vain kesäisin, vaikka sitä saa kaupoista edullisesti ympäri vuoden? Kesäkurpitsavuoka sopii mainiosta myös talviruuaksi. Helppo kasvisversio syntyy korvaamalla jauheliha soijarouheella. Kuullota sipulit ja porkkanaraaste pannulla. Lisää 2-3 dl tummaa soijarouhetta ja paseerattu tomaatti. Valmista loppu ohjeen mukaan.
Kesäkurpitsavuoka (G)
2 kesäkurpitsaa
500 g paseerattua tomaattia
250 g broilerjauhelihaa (soijarouhetta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 pss emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria ja oreganoa
Valmista ensin jauhelihakastike. Paista broilerjauheliha
lähes kypsäksi. Lisää joukkoon raastettu porkkana, pilkottu sipuli ja
valkosipuli. Paista kunnes jauheliha on kypsää ja sipulit ovat kuullottuneet.
Siirrä jauhelihaseos kattilaan ja lisää paseerattu tomaatti, sokeri ja suola.
Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Mausta lopuksi maun mukaan esimerkiksi
mustapippurilla, oreganolla ja tarvittaessa suolalla.
Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Laita vuodellun
uunivuoan pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado vuokaan vuorotellen
kesäkurpitsaviipaleita, kastiketta ja juustoraastetta. Toista kunnes kaikki
aineet ovat loppuneet ja päällimmäisenä on kastiketta. Paista 175 asteisessa
uunissa 40 minuuttia. Lisää viimeinen kerros juustoraastetta ja kypsennä noin
10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen
tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti