21. helmikuuta 2013

Kesäkurpitsavuoka uunista ulos


Miksi kesäkurpitsaa tulee valmistettua vain kesäisin, vaikka sitä saa kaupoista edullisesti ympäri vuoden? Kesäkurpitsavuoka sopii mainiosta myös talviruuaksi. Helppo kasvisversio syntyy korvaamalla jauheliha soijarouheella. Kuullota sipulit ja porkkanaraaste pannulla. Lisää  2-3 dl tummaa soijarouhetta ja paseerattu tomaatti. Valmista loppu ohjeen mukaan.


Kesäkurpitsavuoka (G)

 

2 kesäkurpitsaa
500 g paseerattua tomaattia
250 g broilerjauhelihaa (soijarouhetta)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 pss emmentaljuustoraastetta
1 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria ja oreganoa


Valmista ensin jauhelihakastike. Paista broilerjauheliha lähes kypsäksi. Lisää joukkoon raastettu porkkana, pilkottu sipuli ja valkosipuli. Paista kunnes jauheliha on kypsää ja sipulit ovat kuullottuneet. Siirrä jauhelihaseos kattilaan ja lisää paseerattu tomaatti, sokeri ja suola. Anna kiehua hiljalleen n. 15 minuuttia. Mausta lopuksi maun mukaan esimerkiksi mustapippurilla, oreganolla ja tarvittaessa suolalla. 

Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi. Laita vuodellun uunivuoan pohjalle ohut kerros kastiketta. Lado vuokaan vuorotellen kesäkurpitsaviipaleita, kastiketta ja juustoraastetta. Toista kunnes kaikki aineet ovat loppuneet ja päällimmäisenä on kastiketta. Paista 175 asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lisää viimeinen kerros juustoraastetta ja kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes juusto on saanut kauniin värin. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti