17. tammikuuta 2013

Mehevä kaalilaatikko

Olen vihdoin oppinut tekemään mehevän kaalilaatikon ilman monimutkaisia työvaiheita. 


Kaalilaatikko (G)


1 kg valkokaalia
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 dl puuroriisiä
250 g broilerjauhelihaa tai
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
2 dl kermaa
2 rkl siirappia
1 tl meiramia
ripaus mustapippuria
(suolaa)

Raasta kaali juustohöylällä suikaleiksi. Laita suikaloitu kaali isoon kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutiot. Anna kiehua, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää kattilaan riisi ja mausteet. Anna kiehua vielä noin kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi paistettu jauheliha-sipuliseos. Laita kaalipata isoon voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle kerma. Paista uunissa 175 asteessa vähintään tunti. 

VINKKI: Muista tarkistaa, että käyttämäsi liemikuutiot ovat gluteenittomia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti