Kaalilaatikko (G)
1 kg valkokaalia
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 dl puuroriisiä
250 g broilerjauhelihaa tai
400 g naudanjauhelihaa
1 iso sipuli
2 dl kermaa
2 rkl siirappia
1 tl meiramia
ripaus mustapippuria
(suolaa)
Raasta kaali juustohöylällä suikaleiksi. Laita suikaloitu
kaali isoon kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutiot.
Anna kiehua, kunnes kaali on hieman pehmennyt. Lisää kattilaan riisi ja
mausteet. Anna kiehua vielä noin kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi paistettu
jauheliha-sipuliseos. Laita kaalipata isoon voideltuun uunivuokaan. Kaada
päälle kerma. Paista uunissa 175 asteessa vähintään tunti.
VINKKI: Muista tarkistaa, että käyttämäsi liemikuutiot ovat gluteenittomia.
VINKKI: Muista tarkistaa, että käyttämäsi liemikuutiot ovat gluteenittomia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti