Juustoinen broilerjauheliha-kukkakaalivuoka (G)
n. 750 g kukkakaalia
250 g broilerjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 ½ dl ruokakermaa
½-1 pkt perinteinen koskenlaskijajuustoa
1 kananmuna
juustoraastetta
suolaa, pippuria
Paloittele kukkakaali nupuiksi. Keitä nuput suolalla
maustetussa vedessä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta kypsät
kukkakaalit siivilässä.
Pilko sillä aikaa sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha ja
sipulit kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna kerma omassa kattilassaan. Lisää paloiteltu
koskenlaskijajuusto ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut. Nosta kattila
liedeltä ja riko kerman joukkoon yksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa laatikko voideltuun uunivuokaan. Laita pohjalle noin
puolet keitetyistä kukkakaaleista. Lisää sen jälkeen jauheliha-sipuliseos.
Päällimmäiseksi tulee kerros kukkakaalia. Kaada päälle juustokerma.
Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia. Ota vuoka
uunista ja lisää päälle juustoraaste. Jatka paistamista vielä noin 20
minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti