23. tammikuuta 2013

Juustoinen broilerjauheliha-kukkakaalivuoka




Juustoinen broilerjauheliha-kukkakaalivuoka (G)


n. 750 g kukkakaalia
250 g broilerjauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 ½ dl ruokakermaa
½-1 pkt perinteinen koskenlaskijajuustoa
1 kananmuna
juustoraastetta
suolaa, pippuria

Paloittele kukkakaali nupuiksi. Keitä nuput suolalla maustetussa vedessä, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta kypsät kukkakaalit siivilässä.

Pilko sillä aikaa sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha ja sipulit kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Kuumenna kerma omassa kattilassaan. Lisää paloiteltu koskenlaskijajuusto ja hämmennä, kunnes juusto on sulanut. Nosta kattila liedeltä ja riko kerman joukkoon yksi kananmuna. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa laatikko voideltuun uunivuokaan. Laita pohjalle noin puolet keitetyistä kukkakaaleista. Lisää sen jälkeen jauheliha-sipuliseos. Päällimmäiseksi tulee kerros kukkakaalia. Kaada päälle juustokerma. 

Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia. Ota vuoka uunista ja lisää päälle juustoraaste. Jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti