19. tammikuuta 2013

Gluteenittomat retkisämpylät



Tärkeintä ei ole retken päämäärä vaan retkieväät.

 

Juustosämpylät (G)  

24 kpl

 

5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
8 dl gluteenittomia jauhoja
200 g juustoraastetta
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2-3 rkl öljyä






Mittaa lämmin vesi kulhoon. Lisää suola, siirappi, kaurahiutaleet ja juustoraaste. Sekoita aineet sekaisin puukauhalla. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva kauhalla sekoittaen. Lisää lopuksi öljy ja sekoita tasaiseksi. Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta tässä vaiheessa. 

Ota kaksi isoa lusikkaa ja muotoile niillä sämpylöitä leivinpaperilla peitetylle pellille. Kohota 15 minuuttia. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

VINKKI: Juustoraaste antaa sämpylöille hyvää makua, lisää säilyvyyttä ja parantaa sämpylöiden rakennetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti