Tärkeintä ei ole retken päämäärä vaan retkieväät.
Juustosämpylät (G)
24 kpl
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
8 dl gluteenittomia jauhoja
200 g juustoraastetta
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
2-3 rkl öljyä
Mittaa lämmin vesi kulhoon. Lisää suola, siirappi, kaurahiutaleet
ja juustoraaste. Sekoita aineet sekaisin puukauhalla. Lisää jauhot, joihin on
sekoitettu kuivahiiva kauhalla sekoittaen. Lisää lopuksi öljy ja sekoita
tasaiseksi. Gluteenitonta taikinaa ei kohoteta tässä vaiheessa.
Ota kaksi isoa lusikkaa ja muotoile niillä sämpylöitä
leivinpaperilla peitetylle pellille. Kohota 15 minuuttia.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
VINKKI: Juustoraaste antaa sämpylöille hyvää makua, lisää
säilyvyyttä ja parantaa sämpylöiden rakennetta.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti