31. toukokuuta 2013

Kanelinen raparperikiisseli Maizenasta



Mummon raparperikiisseli, tai paremminkin mehukeitto, maistuu maailman parhaalta varsinkin, kun se nautitaan mökin verannalla saunan jälkeen. Tämän kesäisen janojuoman salaisuus piilee kanelitangossa. Kanelitanko sopii oivallisesti maustamaan kaikkia kiisseleitä. Sakeutin raparperikiisselin tällä kertaa perunajauhon sijaan Maizenalla, sillä perunakin aiheuttaa yllättävän yleisesti ruoka-aineherkkyyksiä.




Kanelinen raparperikiisseli (G)

 

8 dl vettä
5 dl (500 g) raparperipaloja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kanelitanko
2-3 rkl Maizenaa
½ dl vettä

Kuori raparperit ohuesti ja pilko ne pieniksi paloiksi. Keitä raparperipaloja sokerilla maustetussa vedessä yhdessä kanelitangon kanssa, kunnes raparperit pehmenevät. Ota kattila liedeltä. Sekoita Maizena kylmään vesitilkkaan ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja keitä kiisseliä noin 3 minuuttia.
 

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä reseptistä! Oli hyvää eikä liian makeaa. Kaneli toi mukavan vivahteen makuhermoihin.

    VastaaPoista